رئیس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان دامغان از آغاز جمع آوری بذر از تاغزارهای جنوب اين شهرستان خبر داد و گفت: این امر همه ساله در راستای اجرای پروژه های بيابان زدايی انجام می شود.
احمد علی بهاور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و به منظور اجراي پروژه هاي بيابان زدايي و در راستاي احيا و اصلاح اراضي بياباني و جلوگيري از فرسايش بادي و ممانعت از هجوم ماسه هاي روان به اراضي كشاورزي و مسكوني، بذرگيري از گونه هاي تاغ، آتريپلكس، اشنيان و قره داغ آغاز شده است.
وي با بیان اینکه ۵۰ ميليون ريال اعتبار به این امر اختصاص یافته است، گفت: در اين پروژه حدود چهار تن بذر از گونه هاي تاغ اعم از زرد تاغ و سياه تاغ، يك و نيم تن بذر آتريپلكس و اشنيان از مناطق جنوبي شهرستان دامغان شامل كبوترخان، ميل و شريف آباد جمع آوري می شود كه پس از بوجاري براي اجراي پروژه هاي بذر كاري، كنترل هرزآب و پروژه توليد نهال و نهال كاري مورد استفاده قرار مي گيرد.
اختصاص يك ميليارد ريال اعتبار برای اجراي پروژه هاي بيابان زدايي
رئیس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان دامغان با اذعان بر اینکه این شهرستان با داشتن ۶۷۱ هزار هكتار اراضي بياباني از جمله مناطق فعال در اجراي احيا و اصلاح اراضي بياباني کشور محسوب می شود افزود: تاكنون حدود ۵۳ هزار و ۲۰۰ هكتار تحت عمليات بذرپاشي و نهال كاري قرارگرفته است.
بهاور اضافه كرد: به دليل كمبود بارندگي طي ساليان گذشته تاكنون با كاهش بذر مواجه بوديم.
وي در خاتمه با اشاره به اعتبار يك ميليارد و ۱۵۰ ميليون ريالی اداره منابع طبیعی شاهرود در راستای اجراي پروژه هاي بيابان زدايي طی سال جاری، گفت: اين ميزان اعتبار صرف اجراي پروژه هاي كنترل هرزآب در سطح ۱۳ هكتار، نهالكاري در سطح ۷۰ هكتار، توليد ۴۰ هزار اصله نهال گلداني و نيم هكتار نهال ريشه اي در سطح مناطق بياباني در جنوب شهرستان مي شود.
چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳
نظرات شما عزیزان: